SİİRT / PERVARİ - Pervari Halk Eğitimi Merkezi

2020- 2021 Eğitim Öğretim Yılında Açılabilecek Kurslar

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Açılabilecek Kurslar

2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı Açılabilecek Kurslar

Uygun şartların oluşması halinde yılın her döneminde açılabilmektedir. Kurs başvuruları, Halk Eğitimi Merkezlerine doğrudan ya da e-yaygin.meb.gov.tr internet adresi kullanılarak yapılabileceği gibi, muhtarlık ve okul/kurum müdürlükleri aracılığıyla yapılabilmektedir.

Okur-yazar olmayan yetişkinler´ okur-yazar duruma getirmek veya bunlara ilkokul düzeyinde eğitim vermek amacıyla Okuma-Yazma I. ve Il. Kademe Kursları düzenlemek de Halk Eğitimi Merkezlerinde sunulan bir diğer önemli hizmettir.

Halk Eğitimi Merkezlerinin görev alanlarından bir diğeri de Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi irtibat bürosu olarak iş ve işlemlerin yürütülmesidir. Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi; örgün eğitim çağında iken eğitim imkanlarından hiç yararlanamamış veya eğitimini yarıda bırakmış yetişkinlerle, örgün öğretim kurumlarında okuma haklarını kullanarak okulla ilişkisi kesilen veya engellilik, tutuklu-hükümlü olma gibi sebeplerle eğitimlerini örgün eğitim kurumlarında sürdüremeyen tüm vatandaşlarımızın eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasında, uzaktan eğitim tekniklerini kullanarak hizmet veren ikinci fırsat okullarıdır.

Halk Eğitimi Merkezlerimiz tarafından Hayat Boyu Öğrenme konusunda farkındalık oluşturmak ve Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerine katılımı arttırmak için ulusal ve uluslar arası düzeyde çeşitli projeler yürütülmekte; Hayat Boyu Öğrenme yaklaşımı çerçevesinde´ toplumun her kesimine ulaşabilmek, istihdama katkı sağlamak için yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşlarla işbirlikleri yapılmaktadır.

PERVARİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNCE 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA AÇILABİLECEK KURSLAR

S.NO KURSUN ADI
1 TYT- AYT VE KPSS SINAVLARINA HAZIRLIK